31 Ağustos 2012 Cuma

Julie Plec'in ATX Film Festivalindeki Röportajı


Mystic Falls’da yaşanan gelişmeler ve Elena’nın yaşadıklarıyla ilgili kısa bir yolculuğa çıkalım! Ve sevgili kraliçe arı Rebekah hakkında, Klaus’un nasıl tekrar tekrar kurtulmayı başardığı hakkında, yaklaşan mezuniyet hakkında, işte Julie Plec'in ATX Film Festivalindeki röportajı;

Vampir Elena’nın 4.sezon yolculuğuyla ilgili: “Nasıl bir vampir olarak yüksek okula gidiyorsun?  Nasıl aşık oluyorsun veya olmuyorsun? Kim olarak hissettiğin ve ne hissettiğin nasıl değişiyor?…. Bu konuyu konuşurken biz gerçekten heyecanlanıyoruzçünkü sezon 1′i yeniden yapma çok lezzetli hissettiriyor.” diyor Plec hevesli bir biçimde.
“Bu Stefan’ı Mystic Falls’a geri geldiği zamanlara döndürür. Kendini bir arada tutmaya çalışıyor ve herkesin kendinin kim olduğunu bilmelerine izin vermiyor. Şimdi biz kahramanımızın tüm bunlarını atlatmasını izleyeceğiz.”
Klaus, Neden Etrafında Hala Büyük Ve Kötü?
“Size şunu söyleyeceğim (bunu daha önce kimseye söylememiştim): Aslında amacımız Klaus’u 3. sezonun sonunda öldürmekti.” diye bize sırrını veriyor Plec. “Biz bu karakteri geçen sene yarattık, ve bizim amacımız bir süre sonra kötüyü yenmek için zorlu bir yıl geçirdik, bunu sonunda kahramanlarımız galip olur ve o daha fazla olmazdı. Ama aktörler (Örneğin Joseph Morgan) oynadığı roller ile belirgin izler bırakmaya başladığı zaman, siz hikayenin biraz gelişmesine ve çevreye sarmasına izin vermek zorundasınız. Biz topluca 3. sezonun ortasında Klaus’un ( Joseph) işinin bitmediğine karar vermiştik. Henüz Köken Aile ile olan işimizi bitirmemiştik çünkü kadroya Rebekah ve Kol’ü ekledik, bu sayede anlatacak birçok hikayemiz var. Bazı zamanlar (bir yazar olarak) bir karakteri öldürürsün çünkü onlarla ne yapacağını bilemezsin. Ve bazen onları öldürürsün çünkü onların ölümleri diğer karakterleri çok güçlü etkileyecektir. Ama eğer çok iyi bir iş çıkaran ve arkasında ton ton hikaye bırakan bir karakteri öldürürsen, hata yaparsın. Biz hikayede biraz geriye dönüş yapmak zorundayız. Kimin Tyler’ın vücuduna takasla, nasıl geldiğini (finalde) öğrenmeliyiz. Peki, biz Klaus’u öldürdük ve sonra tüm bu soruların karşılığı o yok !”
Huysuz Kız “Kraliçe Arı” Rebekah Hakkında
“Özellikle Rebekah konusunda heyecanlıyım, hiç gerçek bir antagonist ve genç bir kız olmamış Rebekah.” diyor Plec. “Biz hiç bir zaman Valerie (Beverly Hills) veya Amanda Woodward (Melrose Place) gibi birilerine sahip olmadık. Ve Rebekah ile kim çok incinebilir, hasara uğrayabilir ama sağlam bir cepheye sahiptir bunu öğrendik. Biz Kraliçe Arı’yı eylemde gördük, huysuz bir kızı gördük. Biz onların üst düzey yıllarının ikincisine başlarken, burada Rebekah, hala Mystic Falls’da okula lider olarak geri dönüyor, insanların iletişimlerinden tamamen dışlanıyor biliyor çünkü Elena ve Matt’in ne yaptığını biliyor. O bir adam tarafında tamamen nefret ediliyor ( Matt),ve çok kırılmış olduğu bir eski aşkı var (Stefan). Bununla ilgili ne yapacak? Bir vampir olarak, her türlü zihin kontrol yeteneğine sahip şımarık bir vampir olarak yolunu insanların onu hem sevip hem ölesiye nefret ettiği bir zamanda  lise dünyasıyla nasıl ayıracak? Bir kere yıllıkta “Dünyada En Nefret edilen” olarak yer aldığında, o nasıl yaşayacak? Ve hayatı nasıl olacak ?”
Bir Sonraki Sezonda Kimler Ön planda Olacak?
“Açıkçası Elena ve onun yolculuğu sezonun merkezi olacak ama nihayet diğer karakterlerin yaşamlarını daha derin kazabilmemiz -onların yaşamlarını, onların isteklerini, onların aşklarını- bu sezon mümkün olacak. Biz Matt Donovan’ı bunun için verdik, ve Bonnie’yi de bunun için verdik,ve Caroline özellikle doğru, lider bir bayana dönüşmüştür. Yani bu sene “Donna Martin Mezunları Yılı” olacak.” diyor Plec bir kahkaha eşliğinde. “Bu karakterlerimizin Mystic Falls’daki yaşamlarını ve lise hayatlarını bitirmesi için, nerede olanları, hangi konumda bulunmaları gerektiği hakkında geçici bir yolculuk oluyor. Bu çok heyecanlı bir yıl olacak çünkü bu bazı şeylerin sonu ve bazı şeylerin başlangıcı olacak.”
Mystic Falls’un 2013 Lise Sınıfı Hakkında
“Amacımız bu senenin onların lisedeki son seneleri olması” diyor “ve 5. sezonda ne olacakları hakkında bilgi vermesi”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder